Håga Dag 1+2

Kom precis hem från Håga-pokalen och här kommer en resume av dag 1 och 2.

Panikartat värre när vi fick nerslag på vangboksbesiktningen på 9000 på onsdagskvällen, 2 kväller före Håga. Måste svetsa om buren, byta stol och bälte. Inte nog med det var lådan nerriven för diffning och ett hjullagerbyte + avgasfixning krävdes. Då blev jag så avtänd att jag ringde och avanmälde mej. Men då erbjöd dom mej massa konstiga saker för att få mej till start. Det var burrör hit och dit osv. Så på torsdags förmiddagen tog vi ner bakaxeln som satt på reservdels 900an. Tog ur folkrace 900an ur boden och åkte med den till garaget och bytte och förstärkte upp bakvagnen och lite annat småpul som riktning av kaross och styrarmar. Blev klara på kvällen. Då var det bara till att riva drivaxlar och kylare från reserv 900an och sen packa ihop. Kom i säng runt 3 tiden.

Dag 1. Besiktning mellan 12.00-15.00, vi var väl framme runt 13.00. Besiktade packade upp osv. Blev lottad till sista heatet. Står på plattan, då börjar det ösregna. Jag glömmer sätta på spolningen från start, så det blev lite hetsigt i kupen när jag märkte att det kom skit på rutan. Spolningen sprutade åt helt fel håll, mer på taket än rutan, inte nog med det så smetade torkarna bara runt skiten och så hae jag världens imma på rutan. Som tur va så va det ett 4 bilsheat. Jag låg bakom en svart/orange bil till sista varvet då han gled ut, och jag chansade på innern, även då jag inte såg nåt. Kom om i vilket fall och i målkurvan gjorde jag ett litet försök till en 2a plats, men det sket sig.

Dag 2. Körde även här ett sent heat. Kom sist iväg i starten och fick jaga. Körde om en bubbla nästan omgående efter startkurvan. Låg bakom en Escort till sista varvet då han flyter ut lite och jag pressar mej förbi. I målkurvan ser jag min chans till en 3e plats och försöker pressa mej förbi, men förgäves, då han nyper åt och min bil blir nästan stillastående, på 2ans växel, fortfarande rull på hjulen dock. Detta gör att bilen bakom kör om mej och jag hamnar på en 5e plats.

Andra heatet var jag helt enkelt tvungen att vinna. Tog starten med fanimej en billängd, helt otroligt då jag aldrig brukar göra det. Ligger dock 2a efter startkurvorna. Ligger i arslet på bilen framför i 3 varv. Gör en hel del omkörningsförsök då jag kör snabbare, men han täpper till. På sista varvet i målkurvan trycker jag på honom i bak och stressar lite, han flyter ut och jag går på innern och vinner med en decimeter.

Så imorgon skall jag tillbaka och köra 2 heat och förhoppningsvis finaler. Skriver mer imorrn kväll, hejs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0